מצבר מומלץ

צרו איתנו קשר

מצבר מומלץאיך בוחרים מצבר מומלץ לרכב שלך? בחירת מצבר איכותי היא הכרחית לנסיעה אמינה ובטוחה לאורך זמן. המצבר אחראי על פועלות החשמל ברכב, והוא המרכיב המרכזי בסיוע להתנעת המנוע. בנוסף, מצבר אחראי על אפשרויות שונות כמו טעינת הטלפון, הפעלת אביזרי בטיחות ושמע – גם כשהמנוע כבוי. איבוד כוח הדרגתי במצבר הוא דבר טבעי ויש משפיעים שונים כמו תנאי נהיגה ומזג אוויר קר, אבל המשפיע העיקרי על חיי המצבר הוא הבחירה שלכם.

 

איך עובד מצבר לרכב?

מצבר לרכב משתמש בטכנולוגיית חומצה עופרת כדי להמיר אנרגיה כימיה לחשמל. בתאי המצבר יש תאים שאוגרים את האנרגיה עד לצורך פריקת האנרגיה. ברוב המצברים היום יש שישה תאים הממוקמים בתוך מעטפת פלסטיק קשיחה. כל תא מכיל עופרת דו-חמצנית ועופרת. יחד, הרכיבים יוצרים "וולט" לכל תא, לרוב יהיה מדובר על 2 וולט ולכן, רוב המצברים יהיו מצברי 12 וולט. נוצרת תגובה כימית המייצרת עופרת גופרתית, יונים ומימן. תנועת היונים מייצרת חשמל שנע לבין מסלול הפלוס או המינוס של המצבר ובכך המצבר מייצר חשמל למנוע ולמערכות החשמל. 

אבל לא די בכך, איך המצבר מניע את עצמו בכל פעם מחדש? בכל כלי רכב יש אלטרנטור אשר מטעין את המצבר במהלך נסיעה. האלטרנטור מייצר זרם חשמלי דרך חגורת האלטרנטור. בכל זמן שהחגורה מסובבת את האלטרנטור נוצר חשמל המשמש גם להפעלת מערות החשמל, אך חלק מהאנרגיה נשלחת חזרה למצבר כדי למלא את הסוללה. במצבר יש ווסת מתח אשר מסייע לשמור על זרימת חשמל תקינה לרמה האופטימלית ולמניעת טעינת יתר. 

איך בוחרים מצבר מומלץ?

  1. התאמה – יש לבחור מצבר עם קיבולת מתאימה. בחירת מצבר לרכב בעל קיבולת קטנה מדי תגרום לכם להחליף את המצבר מוקדם מהרגיל. תוכלו לבדוק מהן דרישות הרכב בהוראות היצרן הוא באמצעות סקירה קצרה באינטרנט דרך אתרים מוסמכים.
  2. אמפר – אמר הוא המדד לעוצמת ההנעה של המצבר שלך, ותמיד יש להתאים את האמפר לדרישות הסטנדרטיות של הרכב. יש לקחת בחשבון את אמפר ההפעלה (CCA) וגם קיבולת RC בעת בחירת המצבר. קיבולת RC מודדת את מהירות הטעינה של המצבר בעומסים שונים, והוא זה שמפעיל את המצבר גם בזמן שהמנוע אינו דולק. 
  3. תחזוקה – שימו לב, יש מצברים שדורשים תחזוקה ויש מצברים שאינם דורשים תחזוקה. ההבדל בין המצברים בא לידי ביטוי במחיר כאשר מצבר אוטומטי (שאינו דורש תחזוקה) יהיה יקר יותר. ההמלצה היא כמובן לבחור במצבר אוטומטי. 
  4. תנאי נסיעה – תנאי נסיעה מחייבים אותנו לבחור מצבר מותאם. יש לקחת בחשבון שינויי אקלים (מה שפחות רלוונטי בארץ) ובנוסף, להתאים לגודל הרכב. 

 

טיפים לפני רכישת מצבר מומלץ:

  • בחרו מצבר ממקום אמין ומוסמך, אל תחפשו את המצברים לפי מחיר, אלא לפי חנויות מקצועיות אשר מתמחות בתחום המצברים. הימנעו מרכישת מצברים במחיר מופחת משמעותית מהמחיר הממוצע השוק – ייתכן ומדובר על מצברים משומשים שלא יחזיקו מעמד לטווח ארוך. 
  • עוד סיבה לכך שאתם לא רוצים להתפשר על המחיר היא שהמחיר הוא גם מדד לאורך החיים של המצבר. אורך חיים של מצבר ינוע בין 3 ל-5 שנים. 
  • אל תוותרו על אחריות הולמת למצבר שלכם. אחריות היא זאת שתקבע האם המצבר שלכם איכותי או לא, יש מצברים עם אחריות ארוכה וחלקם עם אחריות מצומצמת. ההמלצה היא לבחור במצברים עם אחרים ל-24 חודשים ומעלה. אופנועים זה משהו אחר, לרוב האחריות תהיה לטווח קצר יותר (אחריות יצרן). 

 

מהו המצבר המומלץ ביותר?

לצורך השוואת איכות המצבר בחנו מספר חברות: שנפ, סטארט-אפ, בוש, ורטה וחברות אחרות. התוצאה לא הפתיעה אותנו, החברה תחתיה נמצא מצבר מומלץ היא שנפ. לכל החברות יש מצברים איכותיים, אך חברת שנפ נחשבת למובילה בארץ. חברת שנפ מובילה בשל איכות המצבר והעמידות שלו. יתרון נוסף הוא שמצברי שנפ הוא מצברים תוצרת הארץ ואינם עוברים טלטלות בדרך לפה בייבוא. חברת שנפ נמצאת היום בכל מוסך ומחירה זהים למחירי מותגים מובילים אחרים. 

מיד לאחר סקירת חברת שנפ למקום השני הגיעה חברת בוש הגרמנית. חברת בוש מעניקה אחריות הולמת וכפי שציינו, יש השפעה רצינית לאורך זמן האחריות. חברת בוש מאפשרת לנו לבחור בין מצברים הדורשים תחזוקה ובין מצברי ג'ל אוטומטיים עמידים. אמנם המחירים של חברת בוש מעט גבוהים ביחס לחברת שנפ, אבל עדיין מדובר על חברה מקצועית ואמינה שקיבלה אהדה גדולה בקרב המומחים.

לבסוף, יש לנו את חברת ורטה (גם חברה גרמנית). חברת ורטה מעניקה מצברים עם אחריות לשנתיים לרוב. אין לנו טענות כלפי החברה, המצברים עובדים בדיוק כמו שהיינו מצברים ממצבר מומלץ לעבוד, אורך החיים של מצברי החברה נע בין שלוש שנים ל-5 שנים. רבים טוענים שחברת וורטה העפילה על חברת שנפ בשנים האחרונות, אבל עדיין חברת שנפ היא הנמכרת ביותר. 

נסכם, אם אתם מחפשים מצבר מומלץ היינו ממליצים לכם לבחור מצבר אחד מבין החברות שציינו לעיל: שנפ, בוש וורטה. שלושת החברות האלו הן החברות הנמכרות ביותר בארץ, טווח המחירים של המצבר ביחס לגודלו די זהה בין כל החברות, למעט חברת בוש שהיא יקרה יותר (בפער נמוך). בעלי מוסכים ומומחים ממליצים לבחור מצבר מתוך אחת משלושת החברות המובילות. 

 

כמה עולה החלפת מצבר?

הבדלי המחירים בין המצברים השונים משתנים לפי סוג המצבר. יש כיום שלושה סוגים עיקריים, מצברי שאינם דורשים תחזוקה, מצברים אוטומטיים ומצברי סטארט אנד סטופ. מצברים הדורשים תחזוקה יהיו בעלות של 350-600 ש"ח, מצברים אוטומטיים ינועו בטווח של 500-850 ש"ח ואילו מצברי סטארט אנד סטופ יכולים להגיע לעד 1,500 ש"ח. מצברי סטארט אנד סטופ אלו מצברים שמפסיקים את פעילותם בזמן עצירה, ובעת לחיצה חזרה על דוושת הגז המצבר מניע את המנוע פעם נוספת. מצברים אלו נחשבים לידידותיים לסביבה, חסכוניים אך יקרים משמעותית ממצברים סטנדרטיים. 

איך תשמרו על המצבר שלכם?

אחרי שהכרנו את כל הדרכים למציאת מצבר מומלץ, איך תוכלו למצות את אורך החיים של המצבר? הנה כמה טיפים:

  • אורות דולקים – ברכבים מתקדמים אין לנו את הבעיה הזאת מכיוון שהאורות נכבים אוטומטית. אם האורות ברכב הפרטי שלכם לא נכבים בצורה אוטומטית, תדאגו תמיד לכבות את האורות בסוף השימוש. אור דולק ברכב למשך זמן כאשר הרכב אינו מונע גורם למצבר להתרוקן. 
  • הפעלה – אם אתם טסים לחו"ל, משרתים בצבא ולא מניעים את הרכב למשך כמה ימים אתם עשויים לפגוע במצבר. הפתרון הוא פשוט, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לדאוג שהרכב יהיה מונע לכ-15 דקות אחת לכמה ימים, תוכלו לבקש מאחד מבני המשפחה או כל מכר אחר. 
  • שימו לב לפרטים – המצבר מסמן אותות כשהוא עומד להתרוקן. אם אורות הרכב מהבהבים, אם ההנעה לא נעשית באופן חלק או כל תגובה חשמלית חלשה אחרת מתרחשת, זה סימן שאתם צריכים לבדוק את המצבר שלכם. בדיקה של המצבר בזמן הנכון יכולה להציל אותו ולחסוך כמה מאות שקלים. 
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!